WEDSTRIJD Squadra Mouscron - Futsal Topsport Antwerpen  3 - 6  (1-3)

DATUM 07-10-2016  21:15

DOELPUNTEN 5' Greco M. 1-0, 11' Darri 1-1, 14' Bouri 1-2, 15' Nesen 1-3, 18' Greco A. 2-3, 30' Yachou 2-4, 33' Darri 2-5, 35' Darri 2-6, 39' Da Silva 3-6

VERSLAG F.T.Antwerpen moest op verplaatsing naar het verre Mouscron om de promovendus S.Mouscron te bekampen. De wedstrijd startte met enige vertraging, wat blijkbaar met de mantel der liefde bedekt word in Wallonie, waar als dit in Antwerpen gebeurt, er door hogere instantie op de vingers wordt getikt. F.T.Antwerpen startte zeer vinnig aan de wedstijd en duwde Mouscron dadelijk in een handbal verdediging achteruit. De eerste 5 min. waren volledig voor F.T.Antwerpen, met meerdere kansen om de score te openen, maar net zoals in de voorbije wedstrijd sputterde de machine op het moment van de waarheid, mede door een zeer sterke plaatselijk doelman, in een ver verleden de nr 1 van F.T.Antwerpen. Het was niet F.T.Antwerpen die de score opende, maar tegen de gang van het spel in, scoorde Mouscron, na een eerste counter en bezorgde zo een zeer aanvallend F.T.Antwerpen een koude douche, 1-0 na 5 min. F.T.Antwerpen was even van slag en er volgde enkele minuten een wedstrijd die op en af verliep, met kansen aan beide zijde. Na 10 minuten wedstrijd volgde er 5 dolle Antwerpse minuten waar de jongens van coach Bachar de scheve situatie verdiend rechtzette. Deze spetterde periode van F.T.Antwerpen werd ingeleid door Darri, 1-1 na 11 min, gevolgd door Bouri die na 14 min. voor de 1-2 zorgde, en waar weeral een sublieme Nesen voor de 1-3 zorgde na 15 min, de score had nog hoger kunnen oplopen in deze periode. Na deze 5 min. was er even een mindere Antwerpse concentratie waarvan een stug verdedigend Mouscron kon profiteren en zo de ruststand van 2-3 op het bord plaatste.

Na de rust een zelfde spelbeeld, een aanvallend F.T.Antwerpen, en een hard verdedigend , maar gevaarlijk op de counter loerend Mouscron. Dit hield F.T.Antwerpen niet tegen om kans op kans bij elkaar te combineren, maar een sterke plaatselijke doelman of eigen falende afwerking bleef voor spanning en geloof zorgen bij Mouscron. Net zoals in de eerste periode, weeral na 10 min spelen, draaide de Antwerpse machine op volle toeren en in 5 min. tijd diepte de metropool jongens de kloof uit tot 2-6, goals via Jawad, en 2x Darri, die zo voor een hattrick tekende. De wedstrijd was gespeeld nu, FTAntwerpen controleerde het einde van de wedstrijd, en enkel door een kleine hapering en balverlies kon Mouscron milderen tot 3-6. Dit kon de vreugde bij de Antwerpenaren niet verpesten, en zo werd de verre terug weg aangevat met 3 verdiende punten op zak.